Besöket på Microsoft

Den 27 oktober fick vi den stora äran att åka till Microsoft. Vi åkte dit vi tvåtiden och tog tunnelbanan till Akalla . Vi tog oss därefter till Microsofts stora kontor. När vi kom dit välkomnades vi med bullar som var jättegoda.

Vi gick först en rundvandring, där vi såg att alla deras  våningar hade ett eget tema. Det fanns en hamn tema där alla möbler var blåa, och sen fanns det tre till teman som var parktemat, flygplanet och akvariet. Dem hade olika teman så man skulle lättare kunna komma på bra idéer när man har mycket variation. Vi tycker att skolan också skulle ha så vi också kan jobba bättre.

Det  bästa var att vi fick ta hur mycket läsk som helst. Det fick även dem som jobbade.  Det såg väldigt hemtrevligt ut. Sen så visade vi några av våra spel på scratch som vi hade jobbat med på girlscode. Det var kul att visa det vi kunde. Vi fick sen prova presentationsverktyget sway. Sway är ungefär som en Powerpoint som fokuserar mer på innehållet en designen.

Vi tyckte att det var väldigt inspirerande och vi vill gärna göra det igen. Det var sedan med sorg vi lämnade dem trevliga människor där på Microsoft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *